• 22840 71248

Πλατύς Γιαλός

Η θέση μας

στον Πλατύ Γιαλό

Λίγα μόλις μέτρα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού βρίσκονται τα δωμάτια και διαμερίσματα Γιαγλάκης. Η θέση είναι ιδανική καθώς είναι πολύ κοντά στην παραλία, στη στάση του λεωφορείου και στο δημόσιο πάρκινγκ αλλά αρκετά μακριά από τη βουή του κόσμου. Αν σας αρέσει να ξεκινάτε τη μέρα σας με μία πρωινή βουτιά, θα βρείτε τα καταλύματα "Γιαγλάκης" ιδανικά.

Ο Πλατύς Γιαλός από ψηλά

Ο Πλατύς Γιαλός από ψηλά

Στη νότια πλευρά του νησιού και σε απόσταση 15χλμ. από τις Καμάρες (λιμάνι) και 10χλμ από την πρωτεύουσα Απολλωνία, βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός του Πλατύ Γιαλού. Εδώ θα βρείτε και μία από τις μεγαλύτερες αμμουδερές παραλίες της Σίφνου, η οποία βραβεύεται εδώ και αρκετά χρόνια με τη γαλάζια σημαία. Στον Πλατύ Γιαλό λειτουργούν επιχειρήσεις ενοικίασης θαλάσσιων σπορ και ενοικιάσεων σκαφών, ενώ από τον μώλο ξεκινούν εκδρομικά σκάφη που κάνουν τον γύρο της Σίφνου ή επισκέπτονται τα κοντινά νησιά.

Η παραλία του Πλατύ Γιαλού

Αμμουδιά

Ο Πλατύς Γιαλός έχει μία μεγάλη αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά τους στους πιο "παραδοσιακούς" λουόμενους. Σε όλο το μήκος της λειτουργούν εστιατόρια με τοπικές λιχουδιές αλλά και πιάτα με διεθνείς επιρροές καθώς και καφέ-μπαρ που προσφέρουν καφέδες και δροσιστικά ποτά από το πρωί μέχρι τις βραδινές ώρες.

Παναγία Βουνό στη Σίφνο

Παναγία Βουνό

Κοντά στον Πλατύ Γιαλό βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Βουνό, ένα από τα παλαιότερα στη Σίφνο. Τα τελευταία χρόνια αρκετά ζευγάρια το προτιμούν για να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους καθώς εκτός από την ομορφιά του ναού έχει και έναν πευκόφυτο προαύλιο χώρο με πανοραμική θέα στον Πλατύ Γιαλό.

Η εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Χρυσοπηγή

Σε μικρή απόσταση από τον Πλατύ Γιαλό (2χλμ.) βρίσκεται η πιο γνωστή εικόνα της Σίφνου, η πολιούχος Παναγία Χρυσοπηγή, πάνω σε έναν αποκομμένο από το υπόλοιπο νησί βράχο. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν και δύο παραλίες με πολύ όμορφα και καθαρά νερά, η παραλία Αποκοφτό και η μικρή βοτσαλωτή ακτή Σαούρες.

Η θέση μας

στον χάρτη